De betekenis van nummer 2 - Maaike Niemantsverdriet

De betekenis van nummer 2

blog numerologie

Het levenspad van evenwicht, harmony en schoonheid.

Heb jij een nummer 2 als levenspad of misschien een 11 (1+1=2)?

Dan is dit blog voor jou bedoelt.

 

Sleutelwoorden van de energie van nummer 2: vredestichter, balans, harmonie, intuïtie, standvastigheid, relaties, bemiddelaar, verbonden met het vrouwelijke principe, meegaand, geheimzinnig en mysterieus, diplomatie, aandacht voor detail.

 

Het allerbelangrijkste voor de 2 is Evenwicht

Evenwicht is een heel belangrijk punt in het leven van mensen die een 2 als levenspadnummer hebben of een 2 in hun numerologische codes hebben.

Het thema is het evenwicht tussen geven en ontvangen, tussen ja en nee zeggen, tussen de waarde van gedachten en de waarden van gevoelens en tussen de behoeften voor jezelf en die van de ander.

Stel je twee handen voor, de ene hand geeft en de andere hand ontvangt. Sta jezelf toe evenveel te ontvangen als te geven.

handen
Geven en ontvangen

De betekenis van de energie van het getal 2

De 2 is een duade, dat staat voor kosmisch evenwicht en harmonie maar kan op materieel gebied ook in verband gebracht worden met dualiteit, confrontatie of meningsverschillen.

Dualiteit levert tegenover elkaar staande paren op als yin en yang, licht en donker, man en vrouw, goed en kwaad etc.

De 2 staat ook voor het vrouwelijke principe, de vaak verborgen of ongeziene en niet gewaardeerde kracht of motor achter alles.

Uitdagingen op het pad van de 2

Omdat 2-en vaak zo graag willen helpen kunnen ze als valkuil hun eigen behoeften ondergeschikt maken aan de behoeften van anderen en kan hun hulp omslaan in slaafsheid.

Moeten is een groot woord en een belangrijke invloed in het leven van 2-en. Tweeën denken vaak in het kader van wat ze moeten doen, wat anderen moeten doen en hoe situaties eruit zouden moeten zien. De 2 vraagt ook vaak: “wat vind je dat ik zou moeten doen?”

Totdat de mens met levenspad 2 leert te voelen en te luisteren naar hun intuïtie en daar ook naar kunnen handelen dan zie je dat het moeten verandert in kunnen of willen. Dan valt de druk van het presteren en moeten weg en dan kan er plaats gemaakt worden voor genieten en jezelf de allerbelangrijkste vinden. Vandaar uit vind je de balans tussen het geven en ontvangen.

Andere eigenschappen

De 2 heeft het minste ego van alle andere nummers. Er is een enorme drang om anderen te helpen, ondersteunen en te dienen. Zijn super loyaal en verantwoordelijk en je kunt op ze rekenen. Balans hierin vinden en loslaten wat niet van hen is, is de sleutel.

De twee is er ook om anderen op te beuren.

Tweeën houden niet van confrontatie en conflicten en willen het liefst de vrede bewaren. Het is een understatement dat de kracht van de 2 tegelijkertijd de moeilijkheid of zwakte is. Het zijn hele goede mediators. Wat is er nodig om te mediaten? Juist ja, conflicten, en er is niets ergers om maagpijn te krijgen voor de 2 dan conflicten.  Belangrijk is dat de 2 leert om conflictsituaties op een gezonde manier op telossen, win win situaties te creeëren zodat ze er zelf niet mee blijven rondlopen.

De twee is heel goed in samenwerking met anderen, het zijn goede teamplayers en zijn hele goede mediators of raadgevers. Als de 2 in evenwicht is dan kan er gewerkt worden vanuit een balans van ratio en gevoel. Dit is ook een nummer die lange termijn doelen haalt met consistentie.

De twee is ook super sensitief, creatief en intuïtief. De 2 heeft ook tot taak om zich zelf energetisch te beschermen voor emoties van anderen en om dat niet persoonlijk te nemen.

De uitdaging voor de twee is om een innerlijk kompas te ontwikkelen en daar op te navigeren en te vertrouwen. En bewust ervan zijn om niet de problemen van anderen over te nemen en uit te werken.

Tips voor de 2

De volgende tips kunnen een groot verschil maken voor degene die met de energie van 2 werken.

 • Begrijp goed het verschil tussen een ander helpen of steunen en slaafsheid.
 • Laat los wat niet jouw verantwoording is
 • Meditatie, yoga of tai-chi kunnen enorm helpen om in balans te blijven/komen
 • Gebruik je verstand, maar volg je intuïtie, zeker als je beslissingen wilt nemen.
 • Kijk hoe vaak het woord moeten in je taalgebruik en je gevoel voorkomt, kijk of je dit kunt transformeren naar kunnen of willen.

 

Op de top, potentieel en bestemming

Tweeën vormen de basis, het ware fundament van elke samenleving. Ze zijn vaak de onbekende en ongeziene helden die het verschil maken in de wereld. Met hun intrinsieke kracht, die zowel naar binnen als naar buiten werkt, doen 2-en erg hun best om situaties te verbeteren en mensen te helpen. Wanneer ze eenmaal een duidelijk doel voor ogen hebben, werken ze samen aan het algemeen belang. De energie van de 2 zegt iets over een levenshouding, niet over de rol die zij in het leven spelen. Tweeën kunnen bedrijven en hele naties leiden. Op het hoogste niveau overstijgen 2-en het concept van samenwerking met anderen en zien anderen als onderdeel van hun grotere Zelf. Door dit besef worden alle gevoelens van angst en weerstand opgelost, nemen de totale verantwoording voor hun eigen leven en krijgen zo evenveel respect voor zichzelf als voor anderen. Ze worden een echte bron van liefhebbende dienstbaarheid op aarde.

Handen
Balans tussen geven en ontvangen

 

Levenspad nummer 11

Nummer 11 is een meestergetal. Normaal reduceer je het niet verder naar een 2 (1+1=2)

Wat je vaak ziet is dat mensen met een levenspad 11, de energie van het getal 2 uitleven. Vaak omdat dit makkelijker is/lijkt dan de energie van de 11.

Mensen met een levenspad 11 kunnen gebruik maken van de energie van de 11, de 1 en de 2. De dubbele 1 geeft veel kracht en mannelijke energie. Gecombineerd met het vrouwelijke van de 2 heb je een mooie evenwichtige mix. De emotionele gevoelige 2 kan een mooi tegenwicht zijn voor de assertieve 1. De 11 kan dus (bewust) kiezen op welke energie hij/zij kan terugvallen. Het hebben van deze keuze is een gift maar het vraagt wel om kennis, bewustzijn en ervaring om dit goed te doen.

Vergeet niet dat de 1 is de onderhandelaar en de 2 de mediator. De 1 is op zich zelf gericht en de 2 op de ander. De 1 en de 11 vinden het fijn om in de spotlights te staan en de 2 is meer de onzichtbare kracht achter alles.

De 11 energie is de hogere niveau 2 energie. Nummer 2 representeert harmonie, balans, coöperatie, diplomatie en liefde. De 11 is de spirituele boodschapper, hoog sensitief, een healer en heeft op een natuurlijke manier toegang tot helderhoren-, helderzien- of heldervoelendheid. Elfen kunnen de energie van beide getallen combineren.

De 11 leeft meer in de ethers wat het moeilijk maakt om de energie naar de aarde te brengen.  Wil je meer weten over het meestergetal 11 lees dan mijn blog hierover     https://www.maaikeniemantsverdriet.com/numerologie/het-meestergetal-11-nader-uitgelegd/

Heb jij als levenspad een 2, of een 11 en heb je daar vragen over? Laat het me hieronder weten.

Liefs, Maaike

 

 

21 gedachten over “De betekenis van nummer 2”

 1. Hallo Maaike,

  Ik zie vaak het getal 2 op de klok voorbij komen. Was toch wel benieuwd wat dit voor betekenis had onder de engelengetallen. Ik kwam ineens op jou site terecht en las het stuk over de 2. Heel bijzonder, maar alleen al als ik dit lees herken ik mijzelf hier volkomen in! Bijzonder!
  Ik begrijp alleen niet zoveel van het uitrekenen van je geboortedatum! Zou je mij hier eens bij kunnen helpen? Ik ben namelijk heel erg benieuwd of er ook een 2 uitkomt!
  Mijn geboortedatum is 17-07-1983
  Ik weet zo niet meer hoe laat ik geboren ben! Kan het ook zonder geboortetijd?

  Hartelijke groet
  Maaike Goosen

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Maaike,
   Jouw levenspad nummer is een 18/9.
   Ik reken het jou voor: tel dag, maand en jaar apart op en tel deze weer bij elkaar op, dus:
   dag: 1+7=8
   maand: 7
   jaar: 1+9+8+3=21 2+1-3
   tel op: 8+7+3= 18 1+8=9

   Dus in jouw geboortedatum/levenspadnummer komt geen 2 voor. Misschien zitten ze wel in je naam, je persoonlijke jaarcyclus is voor 2023 een 4, dus daar zit het ook niet.
   Als je veel tweeën ziet is dat een teken dat je wat mag met de 2 energie. Deze gaat over harmonie, balans, partnerschap en samenwerking.
   Kun je hier wat mee?
   Laat me weten,
   Groetjes, Maaike

 2. David werkbrouck

  Goedenavond Maaike,
  mijn geboortedatum is 19-01-1980
  als ik het allemaal optel kom ik uit op 29
  (2+9=11) (1+1=2)
  ongeveer een 4 à 5tal maanden zie ik telkens dezelfde dubbele getallen op de klok (de minuten), ook van bv; 20:20, 21:12, 03:45, enz…
  had het al eens opgezocht en men spreekt over engel getallen
  iedere nacht kom ik klaar wakker tussen 2uen 3u ofwel tussen 3u en 4u

  groeten

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hallo David,
   Jouw levenspadnummer is een 11/11. IK zal de beide manieren voorrekenen waarbij de tweede manier leidend is.
   manier 1) tel alle nummers bij elkaar op, dus: 1+9+1+1+9+8= 29 2+9=11 (11 is een meestergetal en laat je staan)
   manier 2? tel dag, maand en jaar apart op en tel deze 3 weer bij elkaar op waarbij je eventuele meesternummers 11 en 22 laat staan, dus:
   dag: 1+9=10 1+0=1
   maand: 1
   jaar: 1+9+8= 18 1+8=9
   1+1=9=11
   Dus jouw levenspadnummer is een 11/11, het pad van een meestergetal
   Wat de nummers van de tijden te zeggen hebben weet ik zo niet, dat hangt ook af vn je andere kosmische codes in jouw blauwdruk.
   Hartelijke groetjes, Maaike

   1. David werkbrouck

    Hallo Maaike
    hoe kan men de kosmische codes van een blauwdruk achterhalen?
    om eerlijk te zijn de voorbeie twee jaren is het ene en het ander wat veranderd aan mij namelijk…
    in de nacht zie ik meestal dingen in een flits droom (zo noem ik dat), veel van die flitsdromen zijn al in werkelijkheid uitgekomen.
    in een ruimte kan ik verschillende geuren waarnemen en iets aanvoelen gebeurt ook.
    Groetjes

 3. Hey,
  In de numerologie is het optellen van mijn volledige geboortenaam een 11. Maar geboortedatum een 7. Op welke moet ik dan verder gaan?

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Lore,
   Het optellen van je geboortedatum geeft je levenspadnummer, een 7 dus. Het optellen van je volledige geboortenaam geeft je persoonlijkheidsnummer weer.
   Het zijn 2 verschillende dingen die allebei onderdeel uit maken van jouw persoonlijke numerologische blauwdruk. Dus ze zijn allebei van invloed, ieder op een andere manier.
   Groetjes, Maaike

 4. Hallo Maaike, wat interessant allemaal die numerologie. Mag ik je hulp vragen aub? Mijn geboortedatum is 15/02/1983. Als ik dat optel kom ik op 29, moet ik dan nog eens optellen? Dan kom ik op 11 en dan op 2. Wat doe ik hier allemaal mee?
  Geboortedatum is dan het levenspadnummer en wat en hoe met de naam? Moet ik dan alle namen van mijn paspoort gebruiken of is het enkel naam en voornaam zoalw die dagelijks gebruikt wordt? Welk soort getal kom je dan te weten? Sorry voor de vele vragen. Veel liefs Sabrina

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Sabrina,
   Jouw levenspad nummer is inderdaad een 29/11. Een meestergetal(dubbele nummers) tel je niet meer op naar een 2.
   Je kunt mijn blogs over nummer 11 hier lezen. (links hieronder.
   Wil je je naamgetal berekenen dan neem je al je namen die op je geboortecertificaat staan. Dus alleen je meisjesnaam en niet een mansnaam.
   Als je je eenmaal in numerologie gaat verdiepen dan kom je zoveel tegen inderdaad.
   Geniet ervan.
   Liefs, Maaike
   Het Meestergetal 11 nader uitgelegd
   Verschil tussen de Meestergetallen 11/2, 29/11 en 38/11
   Wat zijn meestergetallen in Numerologie?

 5. Gemma van Etten

  Goedeavond Maaike, mijn geboortedatum 26- 7 -1952 bij elkaar opgeteld komt uit op getal 5. Al mijn voornamen, de achternaam van mijn echtgenoot en meisjesnaam komt totaal op 2 uit. Moet ik beide getallen bij elkaar optellen om te komen op getal 7? Of moet ik de getallen los van elkaar zien. Hopende op een reactie alvast dank.

  Groet van Gemma, mijn roepnaam

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hallo Gemma,
   Wat een leuke vragen. Je telt niet je levenspad nummer (uit je geboortedatum) 5 op bij jouw naam getal. Dat staat los van elkaar.
   Je naamgetal moet je berekenen vanuit je meisjesnaam, dus zonder de naam van je man. Kom je dan ook op een 2 uit?
   Groetjes, Maaike

 6. Hoi MAaike, ik ben voor mijn cabaretprogramma bezig met ht thema tweede. Ontstaan vanuit het feit dat ik nooit eerste wordt (wedstrijden, gekozen worden, als tweede geboren etc.) Heel interessant om op deze pagina terecht te komen. Ik herken me enrom is het getal. Daarnaast ook altijd 11 als favoriet getal gehad. Bijzonder!
  geboren 21-11-1978

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi José,
   Wat gaaf dat je met het thema tweede bezig bent. Weet jij dat jouw levenspadnummer een 3 is? Het nummer wat bij uitstek gaat over communicatie op alle nivo’s.
   In jouw geboortedatum zit natuurlijk de invloed van de 11 (november). Wil je hier nog meer over weten en sparren dan kun je een gesprek met mij inplannen via mijn website
   Boek een gratis 1e sessie!
   Hartelijke (dubbele) groet, Maaike

 7. Hieke van Asselt

  Benieuwd, wat er gebeurd als je dit in 2022 doet en optelt dan kom je uit op 12.
  Mijn geb. datum is 05-10-1945 dus wordt het nu 11
  Vr.gr. Hieke van Asselt

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hallo Hieke,
   Als je uw geboortedatum optelt kom je uit op een levenspadnummer 7.
   5+1+1+9+4=5=25 2+5=7
   Benieuwd hoe u aan het getal 11 komt? Als je 2022 optelt kom je uit op een 6 of begrijp ik uw vraag niet goed?
   Ik lees het hopelijk in uw antwoord,
   Hartelijke groet, Maaike

 8. Dag Maaike, ik ben op 11 februari geboren , 11.02 en zie dit ook vaak terugkomen in mijn leven op allerlei momenten. Groet!

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Hydi,
   Wat leuk dat je dit mailt. Dat zijn wel boodschappen vanuit het universum. Wat is jouw gehele geboortedatum?
   Groetjes, Maaike

 9. Dag Maaike, ik probeer te doen wat je zegt maar het is niet eenvoudig. Ik heb nu ook over het getal 22 gedroomd en over 65 dat is mijn leeftijd raar hé . Lieve groeten Linda

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Linda,
   Volgens mij geeft het universum jou allemaal nummer 2 boodschappen. De 22, een dubbele twee en 65 opgeteld is ook een 2 (6+5 = 11 en 1+1=2)
   Ik vind het niet raar dat er getallen verschijnen in je dromen, nummers zijn de taal van het universum. En ik snap dat de energie van nummer 2 echt niet makkelijk is voor jou op dit moment. Dit omdat jouw levenspad nummer een 5 is (11-10-1955). De 5 is de reiziger, de vrijheidszoeker, de aventurier en houdt van verandering.
   Een echte uitdaging!
   Sterkte en liefs, Maaike

 10. Bedankt lieve Maaike, je hebt geen idee hoe juist het is, ik heb altijd die drang om te helpen, ik ben nu mantelzorger voor mijn ouders al bijna 3 jaar dag en nacht, nooit gedacht dat mijn leven nog zo zwaar zou zijn. Ik voel mij soms ook het slaafje ,ik zet mezelf altijd op de laatste plaats enz. Daarom volg ik nu deze opleidingen Mingjue gongfu en power of sounds. Ik kan ook tussen de regels verstaan wat iemand bedoeld enz.
  Liefs Linda

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Linda, ik snap heel goed waar je in zit, dat vergt veel van een mens. De boodschap van de energie van 2 is om uit de slaafsheid te blijven. Dat valt niet mee maar het is de uitdaging. Jezelf niet op de laatste plaats te zetten maar op de eerste plaats. Vandaar uit kun je ook beter zorgen voor de ander
   Begin met hele kleine dingen hierin.
   Wens je veel inzicht en sterkte, liefs, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven