Het labyrinth, wellicht jouw pad naar inzicht en mogelijkheden - Maaike Niemantsverdriet

Het labyrinth, wellicht jouw pad naar inzicht en mogelijkheden

In de huidige tijd is de weg door een labyrinth voor veel mensen een metafoor voor hun levenspad. Het beleven van een labyrinth is een unieke, persoonlijke gebeurtenis. Vertrouwen hebben of krijgen in het pad dat je loopt kan symbool staan voor je levensweg. Door het lopen van de rondingen kan je beweging krijgen in je lijf en energiesysteem waardoor er duidelijkheid kan ontstaan in bijvoorbeeld wat jouw aandachtsvelden zijn. Inzichten of ideeën kunnen zich aandienen of je kan lekker geïnspireerd worden en zo positieve scheppingskracht ervaren.

Het lopen van een labyrinth kan behulpzaam zijn bij het zoeken naar je kern of datgene waar je echt voor wilt gaan!

Het lopen van een labyrinth

Het labyrinth is één pad dat je als loper door een aantal heilige geometrische wendingen naar het centrum voert en weer terug. Dit in tegenstelling tot een doolhof, waar je verschillende wegen kunt kiezen. Een belangrijk verschil: In een doolhof verlies je je weg (dolen) en in een labyrinth vind je je weg!

Op de weg naar binnen kan je los laten wat je niet meer nodig hebt, zo kan er in het midden ruimte ontstaan voor nieuwe ideeën, energie, inzichten en kan je misschien dichter bij je kern of hart komen. Sta je letterlijk in jouw kern dan kan er transformatie plaatsvinden. Op weg naar buiten kun je navoelen wat je ervaren hebt en het eventueel laten landen in je bewustzijn voordat je het weer meeneemt naar buiten, de wereld in.

Ongehaast
op zoek naar het midden
Wachten
op een influistering
iets dat zegt
een stap terug te doen
of
misschien wel drie naar voren
Wonderlijk,
het ervaren
van mijn eigen ritme
-Marion Spronk

 

 

Historisch gezien zijn er veel verhalen, mythes en rituelen verbonden aan het labyrinth. Tegelijk heeft het een universele betekenis, daarom spreekt het, zowel vroeger als nu, vele mensen aan.

In verschillende culturen zijn labyrinthen ontstaan, een heel bekende is het labyrinth van Chartres waar vermoedelijk de kathedraal van Chartres om heen is gebouwd! De Keltische cultuur heeft veel labyrinthen voortgebracht, waarschijnlijk ook die van Chartres.

Ik ben zijn zo geïnspireerd door dit labyrinth en vind het ook zo’n schoonheid met geweldige geometrie dat ze hier is nagebouwd met dezelfde maten en dezelfde astronomische ligging als in Chartres.

 

De Kelten versterkten de interesse, wijsheid en kennis van de mensheid en ieder mens heeft een vrouwelijke en mannelijke kant in zich. De vrouwelijke kant wordt in hoge mate vertegenwoordigd in ronde vormen, ook wel kwikzilver genoemd en de mannelijke (rationele) kant vooral in vierkante vormen. De huidige wetenschap vertegenwoordigt voornamelijk de zicht-, tast- en meetbare kant. In deze tijd wordt de vrouwelijke kwikzilverkant belachelijk gemaakt door het kwakzalvers te noemen. Wetenschappelijk is niet te bewijzen en te meten dat gevoel, geluk, humor, plezier, sfeer en genieten bestaat. Dit is de intuïtieve vrouwelijke kant, maar een ieder kan gewaar worden dat dit wel degelijk bestaat.

Een labyrinth kan een bijdrage leveren aan een betere verbinding tussen je verstand en gevoel, oftewel balans, zodat je veel beter kan aantrekken en manifesteren wat jij wilt!

Er zijn al velen die hier verschillende trainingen hebben gevolgd. Ze zijn jou voorgegaan op dit prachtige labyrinth, liggend op een inspirerende Keltische plek in Portugal. Daar waar de draaiende energie van het labyrinth zichtbaar en voelbaar is en daar waar een
kwikstaartpaartje dagelijks op vertoeft!

Wie ben je? Waar sta je? Waar loopt je pad naar toe?
Wat heb jij nodig om daar te komen?

Een pad ontstaat door er op te lopen.
– Lau Tzu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven