Hoe overleef ik Mercurius retrograde? - Maaike Niemantsverdriet

Hoe overleef ik Mercurius retrograde?

Mercurius retrorgrade

Haalt jouw planning en agenda data en tijd door elkaar? Heeft onlangs jouw mobiel, laptop of ander apparaat klachten vertoont of het begeven? Dat is omdat Mercurius weer retrograde loopt!

Mercurius loopt retrograde

Mercurius gaat retrograde lopen (achteruit) vanaf 14 januari tot 4 februari 2022. Mercurius loopt dan in het teken Aquarius. Dit blog helpt jou om goed door deze tijd heen te komen en om ook de vruchten ervan te kunnen plukken. Misschien heb je al miscommunicatie gevoeld die kunnen leiden tot misverstanden en onbegrip? Mercurius retrograde in Aquarius heeft als hoofdthema groepscommunicatie. Een goede tijd om hierin je skills te verbeteren als je dit nodig hebt en om alert te zijn dat dit goed verloopt.

Mercurius is de planeet die

Mercurius is de planeet die over alle vormen van communicatie gaat: spreken, schrijven, luisteren, informatie, technologie, systemen, contracten, transport, reizen, coördinatie, informatietechnologie, geld en ideeën.

Op elk van deze thema’s of gebieden kunnen de komende weken uitdagingen voor je liggen. Spannend dus!

Mercurius is gelinkt aan

Mercurius is gelinkt aan de astrologische tekens tweeling en maagd en heeft als basis nummer 5. Heb jij een van deze astrologische tekens of ben je geboren op een dag 5,14, 23, of is jouw geboortejaar is opgeteld een 5, bijvoorbeeld 1985 (1+9+8+5=23, 2+3=5) ? Dan zal je de invloed van Mercurius retrograde nog intenser ervaren.

Mercurius is verbonden met

Mercurius is verbonden met het centrale zenuwstelsel. Meestal spreken we over Mercurius als de vertegenwoordiger van communicatie, hetgeen buiten jouw lichaam om plaatsvindt. Het is ook belangrijk om bewust te zijn van jouw interne communicatie. Welke emoties komen sterk op in deze tijd? Welke oude patronen komen nu aan de oppervlakte of herhalen zich weer in deze periode?

Jouw bewustzijn en hersenen interpreteren informatie die jouw zenuwstelsel oppikt. Als jouw communicatie, op wat voor manier dan ook, verkeerd verloopt dan kunnen jouw brains bijvoorbeeld niet goed situaties analyseren of interpreteren en kan dan moeilijker de goede response geven.

Heb geduld met jezelf en de ander of met de situatie. Voel eerst wat je intuïtie je ingeeft en reageer of beslis dan pas in de tweede of zelfs derde instantie.

Het zijn de dagelijkse dingen

Het zijn de dagelijkse dingen die het meest beïnvloed worden door Mercurius in retrograde. Wees extra alert of geef extra aandacht aan details van bijvoorbeeld overeenkomsten en transacties. Dit betekent om alles drie keer na te checken, lees de kleine lettertjes of wacht met het ondertekenen van grote overeenkomsten tot na 4 februari.

Pro-tip

Herformuleer elke negatieve gedachte die in je op komt gedurende deze periode. Emoties die je niet meer dienen kunnen nu makkelijker los gelaten worden. Of vastzittende overtuigingen kun je in deze tijd makkelijker bij jezelf herkennen en veranderen. Weet dat Mercurius retrograde hier ook is om je te ondersteunen bij het loslaten van datgene wat jou niet meer dient, ook al voelt het misschien moeilijk.

Goede tijd om rommel op te ruimen

De energie van Mercurius retrograde kan ervoor zorgen dat je overbodige spullen kwijt raakt en laat op deze manier zien dat je deze weg zou kunnen doen. Dit is ook een goede tijd om je huis op te ruimen en schoon te maken, net zoals je hoofd legen. Goede tijd om nieuwe grenzen te stellen en duidelijk te hebben. Ook een prima tijd om je computer op te schonen, deleten wat niet meer nodig is, unsubscriben, ontvolgen van mensen, plaatsen en platformen die je niet langer nut of plezier geven.

Herformuleer je jaar

We zijn al bijna in de tweede maand van 2022. Deze periode van Mercurius retrograde geeft je ook een kans om het wat langzamer aan te doen. Het is goed om nu niet te kijken wat wel of niet lukt maar om te kijken  waar voor jou groei en kansen liggen. Je krijgt nu ook een tweede kans om je gewoonten te veranderen. Mercurius helpt jou te laten zien waar je je skills kunt verbeteren, maak er de komende drie weken gebruik van. Dat is de beauty van Mercurius retrograde.

Als je het thema communicatie onder de loep neemt: hoe heb jij je geuit, hoe was je communicatie in al zijn vormen sinds het begin van dit jaar?

 • Waar ben je opgevallen, waar niet?
 • Waar ben je gegroeid?
 • Waar was je authentiek in?
 • Was je in één lijn met je essentie en wensen voor de toekomst?

Wat verzekerd jou een goede tijd en waar kun je rekening mee houden?

 • Reisplannen kunnen de laatste minuut veranderen
 • Mensen uit je verleden kunnen ineens opduiken
 • Mercurius beheerd IT en technologie. Als het kan koop dan geen nieuwe apparaten, mobiels, pc’s etc. maar doe dit na 4 februari. Tenzij het echt niet anders kan, maar wees dan super alert.
 • Signeer geen grote en belangrijke contracten, bijvoorbeeld een huisaankoop/verkoop, doe dit na 4 februari. Tenzij dit ook echt niet anders kan maar wees hier ook weer super alert!
 • Wees alert op jouw communicatie, zowel offline als online. Maar ook een goede tijd om je skills hierin te verbeteren.

Wees alert op alles wat dit moment in je leven boven water komt. Kijk of het tijd is om dit bijvoorbeeld terug te draaien, te herontdekken, te herlezen, te herijken, op te ruimen, te herinrichten, los te laten, opnieuw te doen of te herhalen voor de dingen die nu aan de oppervlakte komen.

Adem diep en lach!

Mercurius retrograde laat ons als geen ander zien dat de controle die we denken te hebben over ons leven één grote illusie is. Daarom; blijf altijd diep ademen, veel lachen en genieten van al het goede.

Keep your vibes high, 100% love

Maaike

PS: Deel dit blog met vrienden die een duwtje in de rug kunnen gebruiken tijdens deze periode.

PS: Ik vind het leuk als je jouw ervaringen hieronder met mij deelt.

8 gedachten over “Hoe overleef ik Mercurius retrograde?”

 1. Bedankt voor uw vorige antwoorden. Zou ik toch eens een 4 bij mijn huisnummer 14 durven voegen? Momenteel hangt er een 1 bij om van de 5 minder chaos te ervaren, maar ik las ergens in uw blog dat basisnummer 6 in een huisnummer 6 de energie wat naar beneden kan halen en idd, dit herken ik. Gaat het basisnummer 9 van mijn zoon wel deugd hebben in een huisnummer 9?

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Evike,
   Dat is een goed idee om dat uit te proberen en ja het resoneert goed met jouw zoon.
   Succes!
   Liefs, Maaike

 2. Hé, ons gezin bestaat uit maagd met geboortenr 5, tweelingen met geboortenr 7 en schorpioen (als logisch product van ons 🤭) met geboortenr 22. We wonen in een 5huis en mr. Maagd kijkt al jaren uit naar een andere woning. Ik twijfel natuurlijk. We zijn zelden thuis en als we thuis is het zelden samen. Ik probeer al superlang rust in mijn hoofd en huis te scheppen, maar dit is een uitdaging van je welste. Heeft u enig advies? Plak ik alvast een 1 op binnenkant voordeur? Warme groet, E. Hoe kennen we trouwens ons levenspadnr?

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Evike,
   Het levenspadnummer bereken je door alle nummers van de geboortedatum op te tellen en te reduceren naar 1 getal. Het wonen in een 5 huis is een uitdaging als je rust in je hoofd zoekt. Een huis met de energie van de 7 zal meer rust geven. Ik vind het lastig om jouw vraag goed te beantwoorden daar ik de geboortedata of levenspad nummers niet heb.
   Groetjes, Maaike

   1. Hé hartelijk dank voor uw antwoord. Ondertussen probeer ik de 1 aan de binnenkant van onze voordeur aan te voelen.
    Oeps… kind schorpioen kwam op 9.11.2009, mannetje maagd werd geboren op 6.9.1979 en ik vrouwtje tweelingen op 15.06.1984. Is ons hier goed proberen voelen op zich geen grote ilusie. Onze energie is hier thuis alvast erg zoek… merci voor de 7-tip💜

    1. Maaike Niemantsverdriet

     Hoi Evike,
     Levenspad van jullie kind is het meestergetal nummer 22 en basisnummer 9. Die van je man is een 5 met als basisnummer een 6 en die van jou is een 7 met als basis nummer een 6.
     Als gezin gaan jullie goed op de nummers 3,6 en 9. Voor jou als 7 levenspad nummer is het fijn als je je af en toe terug kunt trekken en even in je eentje tot jezelf kan komen. Misschien zit daar iets voor jou in.
     Succes, liefs, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven