Is intuïtie jouw goudklompje? - Maaike Niemantsverdriet

Is intuïtie jouw goudklompje?

goudklomp en intuitie

Is intuïtie jouw goudklompje?

“Intuition is a very powerful thing, more powerful than intellect, in my opinion”.

–  ( Steve Jobs)

Herken jij dat stemmetje?

Tijdens mijn trainingen of ook in het dagelijkse leven kom ik heel veel vrouwen tegen die ik hoor zeggen; “ik voelde diep van binnen of ik het wel of niet moest doen, ik hoorde duidelijk een stem maar ik heb deze genegeerd. Ik ging logisch nadenken, toegeven aan mijn belemmerende overtuigingen of aan de mening van anderen. Ik nam uiteindelijk de verkeerde beslissing. En achteraf wist ik dat ik niet had geluisterd naar mijn eerste gevoel, ingeving en innerlijke stem”.

En ik herken dit zelf ook. Die twijfel of je jouw ituïtie wel 100% kunt vertrouwen, of het wel de stem is van jouw innerlijk weten, jouw gutfeeling. Al of niet beïnvloed door reclames en of meningen van anderen.

Oud ijzer of goud?

Als je er goed over nadenkt dan is het zo zonde om al die mooie intuïtieve ingevingen te negeren. Je mist dan zoveel mooie en goede informatie, raadgevingen en mogelijkheden.  Zeker als het gaat om hele belangrijke beslissingen als werk, partnerkeuze of het kopen van een nieuw huis.

Herken jij dit? Is het jou weleens of vaker overkomen? Hoe ga jij om met jouw intuïtie? Als oud ijzer of als goud?

Vind je innerlijke wegwijzer

Op dit moment is intuïtie een hot item en de volgende stap na “mindfullness”.

Er wordt momenteel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan of intuïtieve beslissingen net zo goed zijn of zelfs beter zijn dan besluiten waarover je eerst bent gaan nadenken en waar je over hebt gewikt en gewogen. Er is gebleken dat besluiten genomen op basis van intuïtie vele malen beter zijn.

Moet je dan altijd doen wat je gevoel je ingeeft?

Nou dat hoeft dan ook weer niet. Soms is logisch nadenken ook juist. We hebben tenslotte intuïtie en ratio.  Maar in de westerse wereld heeft heel lang de nadruk gelegen op de logica en rationaliteit.   Je ziet nu de tendens dat men in het bedrijfsleven zich vooral gaat richten op intuïtieve ontwikkeling.

Zie ook de bekende quote van Steve jobs hierboven.

5 eenvoudige tips om jouw intuïtie te versterken

1. Neem de gedachten die in je opkomen serieus, schrijf ze desnoods op om er later nog over na te kunnen voelen/denken.

2. Neem bij grote beslissingen de tijd, slaap er nog een nachtje over en voel ook de signalen van je lijf, deze liegen niet, daar kun je blind op vertrouwen.

3. Let op je ademhaling, is deze hoog of laag en diep? Bij een diepe lage ademhaling ben je veel beter verbonden met je intuïtie of gutfeeling.

4. De sleutel om je intuïtie te “horen” is stilte. Bijvoorbeeld buiten in de natuur wandelen en geef jezelf een beeldscherm time-out.

5. Durf te vertrouwen op je intuïtie, jouw intuïtie is een persoonlijk op maat gemaakt kompas. Neem de ruimte om er naar te luisteren en heb  de moed om ernaar te handelen.

BonusTip:

Het punt midden tussen je wenkbrauwen, vanuit de acupunctuur heet dit punt YinTang, dit punt is energetisch verbonden met intuïtie. Als je dit punt zachtjes masseert dan versterk je jouw intuïtie hiermee.

Samenvatting

We hebben allemaal dat ”zesde zintuig”, maar velen besteden er (nog) veel te weinig aandacht aan.  Dat is jammer want daardoor mis je het goud.

Intuïtie is net als een spier, door te oefenen wordt deze steeds sterker.

Als je er wel naar durft te gaan luisteren en handelen dan komt er een soort golden magic in je leven. Dan kan jouw goudklompje volop gaan schitteren!

Liefs, Maaike

Wil je meer weten hoe jij jouw intuïtie een enorme boost kunt geven? Download dan mijn gratis minigids via mijn facebookpage  of klik hier.

Ps. Wat doe jij om dichter bij jouw intuïtie te komen? Ben ik heel benieuwd naar.

Laat het me weten in de comments hieronder

2 gedachten over “Is intuïtie jouw goudklompje?”

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Stefanie,
   Wat goed dat je dit mailt, in principe moet het werken. Ik ga ernaar kijken met mijn websitebouwer.
   Hoop dat het snel is opgelost.
   Groetjes, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven