Klank, de levenskracht - Maaike Niemantsverdriet

Klank, de levenskracht

Klank, de levenskracht,  Acoestische Feng Shui

Ben jij bewust van de geluiden om je heen en wat voor invloed dat kan hebben?

Klank is een harmonieuze stem van de schepping, een echo van de onzichtbare wereld. Klanken vormen noten waaruit prachtige muziek kan ontstaan. Muziek kan veel teweeg brengen in onze ziel, onze zintuigen en onze gevoelens. Klank/muziek heeft echter ook een zeer grote impact op de fysieke ruimte om ons heen. Geluidstrillingen kan de energie van onze huis/kantoor veranderen.

Geluid is overal om ons heen. Sommige geluiden zijn negatief van aard, bijvoorbeeld laagvliegende vliegtuigen of bouwgeluiden. Er is ook geluid wat zeer aangenaam en rustgevend is, bijvoorbeeld vogelgezang, krekelgeluid, het geluid van een ruisend windje of de golven van de zee. Daarnaast zijn er ook geluiden die we zelf maken als lopen, praten, contact en werkgeluiden als bijvoorbeeld een deur sluiten, wasmachines etc. Al deze geluiden zijn van invloed op ons huis, lichaam en op onze energie, positief of negatief.

Geluiden hebben een enorme impact op ons, de trilling van geluid gaat zelfs door onze botstructuren heen. Ook hebben geluid en muziek een grote impact op de Feng Shui van uw huis als geheel. Geluid wat binnen treedt in het huis verandert de energie en dat gebeurd bijna ongemerkt. We noemen dit ook wel de energie-afdruk van het geluid.

Planten en huisdieren zijn ook zeer gevoelig voor geluid/muziek. Als planten blootgesteld worden aan  bijvoorbeeld klassieke muziek groeien ze sneller en zijn ze mooier. Door muziek gaan de huidmondjes van de bladeren meer open zodat ze meer zuurstof af kunnen geven.

Er zijn studies die bevestigen dat de geluiden die ons omringen in huis/kantoor een hele grote factor voor onze gezondheid en welvaart zijn. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om bewust te zijn van de geluiden en deze zo positief mogelijk in te zetten.Wat jij zoal makkelijk zelf kan doen om positieve energie in huis/kantoor te laten stromen is het spelen van klassieke muziek. Onderzoek heeft aangetoond dat de volgende muziek een ontzettend goede invloed hebben op huis, mens, plant en dier:

  • Vioolsonates van Johann Sebastian Bach
  • Watermusic van Händel
  • Symfonie “Jupiter” van Mozart
  • Vioolconcerten van Scarlatti, Vivaldi, Brahms
  • Symfonieën van Beethoven
  • Muziek van de bamboo fluit

Wat belangrijk is om naast het luisteren en genieten van de muziek de klanken ook te voelen.Wat doet dit met jouw energie en wat doet het met de energie van het huis/ruimte? Voel je je lichter, energieker of zwaarder en meer moe?

Met klank kun je ook de ruimte in jouw huis reinigen zodat de energie er vrij kan stromen. Dit kun je doen bijvoorbeeld met een klankschaal, een ting sha of stemvorken. Dit doe je door de klank in alle vier de hoeken te laten klinken. Tegelijkertijd heeft dit ook een positief effect op jouw eigen ruimte oftewel de aura.

Een klankschaal, ting-sha, stemvorken en windgongs zijn van verschillende metalen gemaakt. Het geluid van metaal heeft een Yang energie. Het yange geluid van metaal is een zeer goede remedie tegen ziekte en negativiteit. De trilling van metaal is zeer effectief en wanneer goed gebruikt absorbeert deze metaalfrequentie de zieke of negatieve energie en voert deze af. Ook als je de exacte positie van de negatieve energie niet precies weet kun je door met de klok mee te lopen in de ruimte met een metalen klank de energie reinigen.Als je dit vaker doet “hoor” je vanzelf dat de ruimte zuiverder wordt.

Voor een goede Feng Shui in en rondom het huis worden ook wel windgongs gebruikt. Een windgong activeert de yangenergie en lost negatieve energie op. Er zijn een paar richtlijnen om deze op te hangen. Zorg dat het materiaal van het Feng Shui element overeen komt met het Bagua element van de plek waar je deze wilt ophangen. Een metalen windgong kan het beste geplaatst worden in het westen, noordwesten  of noorden. Houten of bamboe windgongs kunnen het beste geplaatst worden in het oosten, zuidoosten of zuiden van het huis of ruimte.

De windgong in de ruimte geplaatst verspreidt de energie. Plaats de windgong niet te dicht bij de voordeur want dan kan de energie niet binnenkomen. Ook boven een bed is het veel te onrustig. Belangrijk is dat de windgong voor jou een prettig geluid maakt.Zorg ook dat jouw deurbel een fijn geluid heeft.

Mocht je in een omgeving wonen met veel lawaai van auto’s en of vliegtuigen dan kun je je huis beschermen met bamboe. Bamboe is goedkoop, natuurlijk, milieuvriendelijk en absorbeert heel veel geluid. Daarnaast heeft het een gunstig effect op het absorberen van fijnstof. Bamboe geeft een heerlijke frisgroene uitstraling en beweegt zachtjes ritselend in de wind wat een mooi natuurlijk geluid geeft. Een soort die niet woekert is de Fargesia Robusta “Campbell”. Drie planten per meter geeft een mooie haag. Je kan ook binnen in huis bamboestokken plaatsen tegen de muur om geluid te weren.

Binnen de leer van de Feng Shui, shui staat voor water, staat het element water voor levensenergie en voorspoed. Stromend water trekt positieve energie(welvaartsenergie) aan. Een kamerfontein zorgt voor een gunstige energie voor het huis en de mensen die erin wonen. Het geluid van het stromende water werkt zeer rustgevend en weldadig, met name op het gehoor.

De bekende Japanse onderzoeker Masuru Emoto onderzocht onder andere de impact van klank/muziek op water. Hierbij fotografeerde hij deze processen. Daarbij is te zien dat het water verschillende kristal vormen geeft. Hierbij een plaatje van  een waterkristal waar de muziek van Bach wordt gespeeld en ene plaatje met heavy metal muziek.

 

                                                                                               

 

Ons lichaam bestaat ongeveer voor 70% uit water.  Stel je eens voor wat geluid/muziek voor een impact heeft op ons lichaam en onze emoties! Als je naar deze twee plaatjes kijkt kun  je je er vast wel iets bij voorstellen.

Om terug te komen op de vraag in het begin van het artikel;

Ben je bewust van de geluiden om je heen en wat voor invloed dat kan hebben”

hoop ik dat je dit positief kunt gaan beantwoorden. Dat na het lezen van dit artikel er een belletje is gaan rinkelen hoe belangrijk geluid in en rond uw huis is en wat voor een enorme impact het heeft op jouw gezondheid en welzijn.

Nog belangrijker; genieten van prachtige klanken en muziek om zo de mooiste waterkristallen in jouw lichaam te kunnen vormen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven