Meestergetal 22, de Meesterbouwer - Maaike Niemantsverdriet

Meestergetal 22, de Meesterbouwer

Meestergetal 22

Is jouw levenspad nummer 22 ?

Dan is jouw weg het pad van de Meester Architect of de Meester Bouwer.

                                           ” ”    singel numbers, simple truths:

                                                secret knowledge lies in roots:

                                                wondrous powers and disasters

                                           reveal themselves in hidden Masters! ” R.A King

Sleutelwoorden voor de energie van 22:

De Meesterbouwer, architect in brede zin van het woord, kracht, succes, methodisch en gestructureerd, intuïtief, master teacher, systeembouwer, idealist, positief in expressie, origineel en kan heel goed manifesteren.

Algemeen:

Men zegt dat levenspad nummer 22 het meest krachtige nummer is uit de numerologie. Het grondgetal van 22 is 4, het getal van de aarde. De 4 is de bouwer en de 22 is de Meester Bouwer.

Het is ook het getal van organisatietalent, diplomatie, tact en doeltreffendheid.

Als 22 mens is het goed om met je beide voeten stevig op de grond te blijven terwijl je je met hogere spirituele zaken bezig houdt. Dit nummer kan hele grote verantwoordelijkheden aan en is van nature een leider en overziet grote veranderingen. De 22 maakt af waaraan hij/zij begint en levert altijd goed werk af. Het pad van de 22, net zoals van de andere meestergetallen, is er een van extremen.

Nummers 2 en 4

Om de energie van de 22 te begrijpen en te integreren is het belangrijk om de energie van de nummers 2 en 4 te kennen en hoe deze zich verhouden.

Nummer 2 gaat over balans, harmonie en emotionele gevoeligheid en realiseer je dat je met een dubbele 2 werkt. De energie van nummer 4 gaat over praktisch zijn, detail georiënteerd, stabiliteit, processen en gezamenlijke inspanning. Het meestergetal 22/4 brengt de dubbele 2 in relatie met nummer 4. Het is verbonden met materie of aardse zaken en praktisch handelen vanuit een hoger bewustzijn van eenheid en menslievendheid. Het optimaal combineren van deze 2 energieën geeft de magie, schoonheid en meesterschap van de 22.

Opdracht/missie:

Als een Meester 22/4 is het jouw opdracht om te ontwerpen, uit te voeren en te bouwen aan projecten waar veel mensen van kunnen profiteren. De missie is om de uiterste graad van materiële ontwikkeling te dienen en om daarin anderen te laten presteren in hun eigen richting.

Dit getal houdt in dat je je een verbinding kunt gaan leggen in jouw leven tussen materie en materiële wetten en praktische, idealistische zaken. In spirituele zin heb je de potentie om een brug te bouwen tussen de materiele- en de spirituele wereld door innerlijke tegenstellingen te overbruggen. Op jouw levenspad laat je je leiden door je ziel en je stemt je steeds meer af op hoger bewustzijn en andere dimensies. Dit terwijl je ondertussen stevig met 2 benen op de grond blijft staan en alles op een praktische manier vorm geeft in het dagelijkse leven.

De uitdagingen voor de Meester 22/4

De 22/4 kan veel frustratie en teleurstelling tegenkomen in zich zelf. Dit is vaak het gevolg van interne beperkingen. Bijvoorbeeld door het hebben van beperkende overtuigingen, gezondheidsproblemen of geografische problemen. De 22/4 is de Meester Bouwer en niet de snelle magiër, ze willen het liefst gisteren al klaar zijn.

Net als de 4 kan de 22 ook te rigide zijn, te methodisch en een weerstand hebben om te veranderen.

Als de 22 energie uit balans is dan kun je te maken krijgen met pessimisme, een minderwaardigheidscomplex, inflexibel zijn  of hebzucht. Ook kun je in extremen vervallen van luiheid of juist veel te hard werken. De 22 kan even snel afbreken als ze kunnen opbouwen.

Manieren om de Meester 22/4 energie te integreren:

Zowel de 2 als de 4 zijn “business” nummers. De 2 is de “business” van liefde en relaties. De 4 is in de “business” van stabiliteit en zekerheid. Deze twee vormen samen een solide team. De 22/4 heeft een aangeboren drive om achter de schermen werken. Gericht op detail en het middelpunt te zijn van projecten relaties. De sleutel zit in de integratie van de emotioneel gevoelige 2 met de praktische natuur van de 4.

De 22/4 energie wordt heel krachtig wanneer je de zakelijke gerichtheid van de 4 integreert met de intuïtieve gevoelige energie van de 2.

 • De 22/4 heeft de neiging om keihard te werken en alles zelf te doen. De uitdaging ligt in het feit om anderen erbij te betrekken of om hulp te vragen.
 • De kunst is om de power van de 22/4 zo te harmoniseren dat je het overzicht blijft houden en stapt van micromanaging in macromanaging.
 • Omarm de roep van de 22/4 energie
 • De 22/4 energie gedijt het meest bij actief en bewust je relaties onderhouden, zowel zakelijk als privé. En belangrijk om uit  je comfortzone te komen.

Meestergetallen

Het pad van de 22, net zoals van de andere meestergetallen, is een pad van extremen. Terwijl je heel capabel bent om grote prestaties te leveren waar anderen niet eens over kunnen dromen kun je ook onzeker zijn over jezelf en jouw unieke visie. Weet dat dit onderdeel van je levenspad is. Ontwikkel je uithoudingsvermogen en puurheid zodat je iets van enorme waarde kunt creëren.

                                 Het getal 22 brengt het Grote Werk tot Voltooiing.

Ga ervoor,

liefs, Maaike

Laat me weten in de comments hieronder of jij het levenspad nummer 22/4 hebt.

Ps weet jij iemand die een 22/4 is dan waardeer ik als je dit blog deelt.

Lees ook mijn algemene blog over meestergetallen https://www.maaikeniemantsverdriet.com/numerologie/wat-zijn-meestergetallen-in-numerologie/

Lees ook mijn blog over nummer 2 https://www.maaikeniemantsverdriet.com/numerologie/de-betekenis-van-nummer-2/

11 gedachten over “Meestergetal 22, de Meesterbouwer”

 1. Hoi Maaike,
  Mijn levenspad nummer is ook 22. Ik voel dat ik een hoge potentie heb, maar het komt nog niet zo van de grond.

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Marleen,
   Wat is jouw geboortedatum?
   Vaak zie je dat als men ouder wordt veel meer de 22 energie gaat leven en op jongere leeftijd meer de 4 energie.
   Hartelijke groetjes, Maaike

 2. Zie al heel lang continue dubbele getallen en ging eens op zoek. Kwam jou site tegen en blijk ik nou toch ook een 22 te zijn. Heel herkenbaar wat je hier over schrijft! Voel me al m’n leven lang “anders” en begrijp nu meer waar dat vandaan komt. Heel hartelijk dank voor je uitleg, Maaike!

 3. Goeie middag, ik heb ook 22/4! Ongelooflijk dat dit klopt. Heel diep geweest en ook al heel hoog. Maar val dan weer neer. Hoe kan ik evenwicht bewaren?
  Ik heb gesolliciteerd voor parttime in het onderwijs voor gezondheidszorg. Is dit het aardse combineren met het hogere?

  Mvg, Joke

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hallo Joke,
   Mooie vraag Joke, dat is ook de uitdaging op jouw levenspad, evenwicht creëren en bewaren. Hoe is moeilijk om zo even te zeggen.
   Je kan in elke baan het aardse met het hogere integreren, zelfs in elk moment van de dag.
   Geniet van je mooie en speciale levenspad.
   Liefs, Maaike

 4. Hier een 22 die er net achter komt.
  Ik moest wel eerst de hele gifbeker leegdrinken en na twee scheidingen van mijn verslavingen afkomen. Nu ben ik alleen en clean. En ik manifesteer als een bezetene.
  Mijn twee kinderen overigens een 11 en een 22. Gebeurt dit vaker? Groet maarten

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Maarten,
   Wat mooi dat je er achter komt dat jouw levenspad nummer het Meestergetal 22 is. De energie van een Meestergetal als levenspadnummer heeft het in zich om te balanceren op het randje van (zelf)destructie en Glorie. Mooi om dat in een paar woorden te lezen in jouw reactie. De 22 is een Meester in manifesteren, keep on going!
   En het is heel zeldzaam en bijzonder dat je 2 kinderen hebt met een 11 en 22 als levenspadnummer. Geniet er maar van.
   Hartelijke groet, Maaike

 5. Ik ben een 22 en ben getrouwd met een 33. Een fantastische relatie hebben we al veel veel jaren. We gaan wel al jaren beetje door zware periode op vlak van onze job. En soms moeilijk de moed erin te houden. Lijkt soms wel onze energie haaks staat met de energie op aarde momenteel.

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Julie,
   Wat bijzonder deze combinatie van jullie, kan ook best heftig zijn. Volgens mij klopt het ook dat jullie energie (soms) haaks staat op wat er nu gaande is op aarde. Ik zou zeggen, wees blij. De meeste mensen met een meestergetal als levenspadnummer fitten niet makkelijk in de heersende maatschappij. Misschien kunnen we een onderdeel zijn van het roer wat omgaat?
   Geniet van al het goede,
   Liefs, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven