Numerologie door de tijd gezien - Maaike Niemantsverdriet

Numerologie door de tijd gezien

Numerologie

Historie

Sinds het begin van de tijd van de mens hebben zij hun kennis opgedaan en gedeeld in groepen. Bijvoorbeeld zittend rondom houtvuren, op dorpspleinen, in badhuizen of bij grote meesters van die tijd. Dit ging toen allemaal via storytelling of via het lied.

Het zit diep in de mens om kennis te vergaren en te delen over de wereld om hem heen, zijn binnenwereld en hoe zich dat verhoudt tot elkaar. Voor de tijd van boeken en internet was de enige manier om kennis te vergaren en te delen via storytellers. Men zocht vroeger dan ook naar de meest ervaren leraren om meer te weten te komen over levensvraagstukken en de wijsheid van het leven.

De oude leraren en meesters van die tijd bestudeerden bijvoorbeeld astrologie, astronomie, wiskunde, de natuur, geneesKUNDE ,  kruiden en nog veel meer. Ze ontdekten ook dat de taal van het universum getallen waren en vele culturen hebben daar zeer diepe studies van gemaakt. Op deze manier ontdekten ze de intrinsieke linken tussen alles. Ze bleven zoeken naar oplossingen en manieren om de verbinding tussen de buitenwereld en de binnenwereld te ontrafelen.

Toen religie meer georganiseerd werd hebben vele oude kerkvaders deze kennis verbannen. Vaak op afschuwelijke manieren. Dit omdat de kerk vond dat deze oude kennis teveel kracht en bewustwording gaf aan het individu.

Het verder ontdekken en doorgeven van kosmische kennis en oude wijsheid is toen ondergronds doorgegaan. Men kwam in het geheim bijeen in de zogenaamde mysterie-scholen en de kennis is van generatie op generatie doorgegeven.

De belangrijkste historische en culturele numerologie scholen.

Pythagoras of westerse numerologie

Het numerologie systeem van Pythagoras wordt vandaag de dag het meest gebruikt in de westerse wereld. Pythagoras was een Griekse wiskundige en filosoof en leefde ongeveer 550 voor Christus. In zijn mysterie-school onderwees hij de wiskunde van de ziel middels getallen. Het is een recht voorwaarts en logisch systeem om te ontdekken en te begrijpen hoe de veranderingen zijn in de menselijke natuur.

Chaldeaanse numerologie

Een tak van de Joodse Kabbalah studies, genaamd Gematria, hebben nummers gelinkt aan het hebreeuwse alfabet. Gematria is ook gebruikt om veel bijbelteksten te “ontcijferen”. De Chaldeaanse numerologie is het oudste en meest complexe systeem dat we kennen en wordt over de hele wereld gebruikt. Hier kun je alle informatie in vinden om de invloeden die een geboortedatum en een naam heben op iemand te ontcijferen.

Chinese numerologie

De spirituele frequenties van getallen zijn zo ingebed in de Chinese cultuur en traditie dat je bijvoorbeeld nooit een dertiende etage in hoge gebouwen zult zien. De Chinese numerologie houdt zich veel bezig met geluks- en ongeluksgetallen. Numerologie is een groot onderdeel van de Chinese cultuur en religie, het is niet los te zien van welke studie dan ook. Het wordt ook veel toegepast in bijvoorbeeld Feng Shui.

Indiase of Vedische numerologie

De wortels van de vedische numerologie liggen in de Chaldeaanse numerologie en zijn gelinkt aan Hindu gebruiken. Het is oo diep verbonden met de vedische astrologie.

In onze moderne tijd

Moderne numerologen in het Westen maken veelal gebruik van meerdere bronnen om hun kennis en begrip van de invloed van geboortedata en namen te begrijpen. De hoofdbron is echte de numerologie van Pythagoras. Het is belangrijk om meerdere numrologiescholen te bestuderen. Elk systeem heeft zijn eigen intepretatie, kracht en zwakte. Ze kunnen ook aanvullend op elkaar zijn.

Zelf bestudeer ik al jaren getallen en hun betekenisssen vanuit de Pythagoras, Chinese en Chaldeaanse numerologie. Ik werk voornamelijk met de Pythagoras numerologie met uitstapjes naar de Chinese en Chaldeaanse nuerologie. Dit omdat de Pythagoras numerologie het dichtste bij onze cultuur staat en het makkelijkste te begrijpen is.

Numerologie biedt een enorme ondersteuning op de reis naar zelf ontdekking en ontplooing. Meer begrijpen en voelen wat jouw getallen voor energie vertegenwoordigen en zien wat jouw levenslessen, doelen en uitdagingen zijn maakt deze reis een stuk makkelijker en leuker.

De overgang van de jaren met een 1 aan het begin als in 1900 naar jaren die starten met een 2, vanaf 2000 dus, is een overgang van het mannelijke naar het vrouwelijke in termen van numerologie. Globaal betekent dat we energetisch gezien in een hele adere tijd zitten. De wijsheid die onderdrukt is door kerk en maatschappij, maar wel in het geheim is doorgegeven, kan zich nu aan een ieder openbaren die daar open voor staat. Je ziet ook de tendens dat men steeds meer geïnteresseerd raakt in energiewerk, intuïtie, numerologie, alternatieve geneeswijzen en zoveel meer. Je ziet dat de wijzer van verandering, die diep in de mannelijke wereld van logica en macht zat, nu weer richting de intuïtieve wereld, de wereld van oude wijsheid en kosmische kennis uitslaat.

Laat numerologie jouw sleutel zijn om gesloten deuren te openen. Ontdek jouw kosmische code!

lief, Maaike

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven