Je verjaardags getal of basis nummer - Maaike Niemantsverdriet

Je verjaardags getal of basis nummer

Basisnummers of verjaardagsgetal

Jouw geboortedag, een belangrijk getal voor persoonlijk succes en het succes in jouw onderneming.

Verjaardagsgetal

Je dag van de geboorte vormt je eerste basisnummer. Het vormt de kern van je persoonlijkheid. Het laat zien hoe je de wereld benadert, wat jouw innerlijke drive is en wat je uitdagingen zijn.

Wat is succesvol voor jou en wat houdt je tegen?

De energie van dit getal is vaak hoe anderen jou herkennen, het gezicht naar de buitenwereld.

Energie van het verjaardagsgetal algemeen

Het algemene getal van je verjaardag wordt berekend door de optelling van het cijfer van deze dag te herleiden tot één getal.

Bijvoorbeeld 23, dat is 2+3= 5 dus het algemene verjaardagsgetal in dit voorbeeld is 5.

De geboortedag geeft de algemene tendensen aan waar je mee te maken krijgt.

De positieve energie van het getal 5 is scherpzinnig, veelzijdige natuur en bijzonder enthousiast.

De negatieve kant van de 5 is impulsief, nonchalant en te zelfverzekerd. Er is nog veel meer te vertellen over het getal 5 maar dat is voor een ander blog. De getallen zijn ook allemaal verbonden met een astrologisch teken, een planeet en een chakra.

Energie van het verjaardagsgetal specifiek

Het nummer van je verjaardag is het getal zoals het is, dus niet herleiden.

In bovenstaand voorbeeld blijft de 23 dus gewoon staan. Dit getal is meer specifiek, individueel en nauwkeuriger. Dit getal is van invloed op je hele leven. Deze invloed is het grootst tijdens de middelbare leeftijd. Dit getal geeft de vorderingen die je maakt en de wijze waarop je je ontwikkelt op je levenspad weer.Je kijkt niet alleen naar het hele getal, maar ook naar de energie van de getallen afzonderlijk.

In het voorbeeld van de 23 kijk je dus ook naar de 2 en de 3 afzonderlijk.

De positieve energie van nummer 2: houdt van gezelschap, van muziek en laat zich gemakkelijk door de omgeving beïnvloeden.

De negatieve kant van nummer 2 is snel gekwetst zijn en weinig zelfvertrouwen.

De positieve energie van nummer 3 is eveneens goed gezelschap, veel talenten en een scherpe geest.

De negatieve kant van nummer 3 is snel verveeld zijn en een te levendige verbeelding hebben.

De positieve energie van nummer 23 is ethisch, gewetensvol en een veelzijdige natuur.

De negatieve kant van nummer 23 is saai, muggenzifterig en introvert.

Ken de energie van je verjaardagsgetal of basis getal

Je voelt en weet als je niet meer “on track” bent maar het is vaak moeilijk om uit te zoeken waarom dat zo is. Het kennen van de energie van je basis getal of verjaardagsgetal maakt het een stuk makkelijker om je patronen en uitdagingen te begrijpen. Het is een groot deel van de kern van wie je bent, zowel positief als negatief. Je hebt deze getallen in jouw kosmische blauwdruk omdat je klaar bent voor de reis die deze getallen met je maken.

Succes voor jou en je onderneming

De kwaliteit van dit getal heb je bij je geboorte mee gekregen. De kunst is om daar bewust van te worden en deze kwaliteiten te activeren zodat het een succesgetal voor jou wordt, zowel persoonlijk als zakelijk. Deze energie helpt je bij het vervullen van je roeping en mogelijkheden. Hieronder een kort overzicht van de getallen en hun energie.

Verjaardagsgetal 1

Deze heb je als je geboren bent op de 1ste, 10de, 19de of 28ste

Activeer je sterke gevoel van onafhankelijkheid, sta voor jezelf en af en toe heb je tijd voor jezelf nodig. Helpt met het weten wie je kunt vertrouwen.

Verjaardagsgetal 2

Deze heb je als je geboren bent op de 2de, 11de, 20ste of 29ste

Activeer het sterke gevoel van partnerschap/ teamwork en connectie, bijvoorbeeld met cliënten. Wees bewust van je goede intuïtie gevoel en vertrouw hier op. Vind de juiste woorden om jezelf uit te drukken

Verjaardagsgetal 3

Deze heb je als je geboren bent op de 3de, 12de, 21ste of 30ste

Activeer het sterke gevoel van entertaining en expressie voor het overbrengen van ideeën. Reageer op de toevallige mogelijkheden die zich voor doen

Verjaardagsgetal 4

Deze heb je als je geboren bent op de 4de, 13de, 22ste of 31ste

Activeer het sterke gevoel van de kwaliteit van je intuïtie. Zelf-discipline door organisatie en oog voor detail. Planning in combinatie met flexibiliteit is belangrijk

Verjaardagsgetal 5

Deze heb je als je geboren bent op de 5de, 14de of 23ste

Activeer het sterke gevoel van de snelle denker en heb de moed om de veranderingen aan te zien. Helpt bij het nemen van risico. Wordt een game-changer

Verjaardagsgetal 6

Deze heb je als je geboren bent op de 6de, 15de of 24ste

Activeer je kracht van  down to earth benaderingen. Discipline en eerlijkheid zijn belangrijk. Sta toe om anderen te ondersteunen  bij moeilijkheden in plaats van het zelf op te lossen.

Verjaardagsgetal 7

Deze heb je als je geboren bent op de 7de, 16de of 25ste

Activeer je sterke intuïtie in combinatie met een onconventionele benadering om problemen op te lossen. Leiderschap door soms op te gaan staan en soms door het alleen op te lossen.

Verjaardagsgetal 8

Deze heb je als je geboren bent op de 8ste, 17de of 26ste

Activeer je sterke drive en ambitie met focus.  Efficiëntie JA,    shortcuts NEE!  Heeft authoriteit en power zowel in persoonlijk als in het professionele leven

Verjaardagsgetal 9

Deze heb je als je geboren bent op de 9de, 18de of 27ste

Activeer je sterke idealisme en voorstellingsvermogen om tot een oplossing te komen. Authentiek charisma en leiderschap.  Zet gezonde grenzen voor anderen en jezelf

Nu heb je een summier idee van de energie van de desbetreffende getallen.

Het is veel uitgebreider maar dat komt aan bod en een persoonlijk numerologie rapport en consult.

Laat me weten hieronder welk verjaardagsgetal jij hebt en dan zal ik je er nog wat meer over vertellen of kijk op mijn Instagram feed voor meer informatie.

Liefs, Maaike

31 reacties op “Je verjaardags getal of basis nummer”

 1. Hi,

  Wat een interessant artikel. Ik heb ook een vraagje. We verhuizen naar nummer 73 = 10 = 1. Mijn vriend verjaart op 16e dus = 7 en ik verjaar de 6e van de maand (januari). Kan je meer vertellen over hoe het zal voelen en of we iets best wel of niet kunnen doen?

  Bedankt en lieve groetjes,
  Emilie

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Emilie,
   Een huis met de energie van nummer 1 is altijd goed. Het haalt het beste in een ieder naar boven, is optimistisch en krachtig. Dus gefeliciteerd met jullie nieuwe huis.
   Het is in deze ook belangrijk om, naast je basisnummer, ook je levenspadnummer te weten en die kan ik niet uit de verjaardag halen. Maar de energie van nummer 1 is sowieso een positieve energie.
   Geniet ervan,
   Liefs, Maaike

  2. Mijn basisgetal is een vier. Ik ben de vierde van de maand jarig. Ik las eens dat je het best een 1 bij je basisgetal optelt om bij het best passende huisnummer uit te komen. Welke huisnummers passen bij mij? Alvast dank.
   Mvg Willie

   1. Maaike Niemantsverdriet

    Hoi Willie,
    Wat leuk dat je reageert. Ik heb nog niet gehoord van het feit dat je een 1 bij je basisgetal optelt voor het ideale huisnummer.
    Als je je geboortedatum geeft dan kan ik zien wat de meest ideale nummers zijn voor jou, welke neutraal zijn en welke een uitdaging zijn.
    Groetjes, Maaike

 2. Hi,
  Mijn geboortedatum is 03-08-1974
  Die van mijn man is 03-10-1974
  We denken na om te verhuizen nr een huis met nr 68. Als ik het goed heb berekend kom ik uit op levenspadnummer 5, en is ons hopelijk toekomstige huis een 5-huis.
  Kun je hier meer over vertellen? En wat betekent het levenspad nr van mijn man ivm het huis dan? Dat is dan voor hem anders dan voor mij?
  Ik hoor graag van je, alvast dank!

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Anke,
   Jouw levenspad nummer is een 5 en die van je man een 7. Het klopt dat nummer 68 een 5 wordt. Voor jou is nummer 5-huis makkelijk en ok, mits je in balans bent met je 5 energie. Zo niet dan kan de energie van een 5 huis een trigger voor je zijn.
   Voor jouw man met de energie van de 7 kan het een uitdaging zijn. Mensen met het levenspad nummer 7 hebben rust, tijd en ruimte voor zichzelf nodig om goed te gedijen. Misschien kan hij een ruimte voor zich alleen creëren zodat hij zich kan terug trekken, gewoon een suggestie.
   Ben heel benieuwd,
   Groetjes, Maaike

   1. Hi Maaike , dank voor je reactie. Ons toekomstige huis zal niet een 5-huis maar een 8 huis zijn! Past dit beter bij ons qua energie? We hebben ook een dochter met geboorte datum 31-01-2004. Ze zal denk ik nog 1 of 2 jaar bij ons wonen voor ze op kamers gaat. Ik ben erg benieuwd naar jouw bevindingen bij een 8-huis!
    Warme groetjes, en dank!
    Anke

    1. Maaike Niemantsverdriet

     Hoi Anke,
     Gefeliciteerd met jullie toekomstige 8 huis. Het getal 8 is een geluksgetal, het trekt overvloed en rijkdom aan. Jullie dochter haar levenspad nummer is een 11. Hier heb ik ook nog een blog over geschreven.
     Geniet van al het goede,
     Liefs, Maaike

  2. Hallo mijn dochter is van 28-09-1992 en ze wil op huisnummer 27 gaan wonen kunt u er iets over vertellen Gr Sylvia

   1. Maaike Niemantsverdriet

    Hallo Sylvia,
    Jouw dochter heeft als levenspad nummer een 4. De trilling van huisnummer 27 is een 9. De energie van het getal 9 is voor mensen met een levenspad nummer 4 best een uitdaging.
    Vieren resoneren makkelijk met de nummers 2,4 en 8.
    Groetjes, Maaike

 3. Faranas Mohabbat

  Beste Maaike
  Mijn geboortedatum is 05-06-1971
  Mijn huisnummer 38
  Kunt u mij iets hierover vertellen
  Gr
  Faranas

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Faranas,
   Leuk dat je reageert met deze vraag. Jouw levenspadnummer is een 29/11, een meestergetal dus. Je kunt hier meer over lezen in mijn blog over het getal 11.

   Jouw huisnummer is een 38/11/2. Op zich tel je huisnummers op tot 1 getal. Maar de energie van de 11 zit er ook in. Best bijzonder, toeval bestaat niet. Benieuwd of je fijn woont in jouw huis?
   Hartelijke groet, Maaike

 4. Beste Maaike,

  Mijn man en onze 2 dochters twijfelen tussen twee huizen.. het ene huis is een nummer 11 en de andere een 6. Zelf zijn we geboren op 26-3-1990, 14-05-1979, 01-08-2017 en 04-05-2021 en wonen we op dit moment nog op huisnummer 14. Wat zou nummerologisch de juiste keuze zijn te maken?

  Lieve groet,
  J.

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Jill,
   Wat leuk dat je reageert met een vraag. Ik heb jullie levenspadnummers even uitgerekend.
   26-3-1990 levenspadnummer is een 3
   14-5-1979 levenspadnummer is een 9
   1-8-2017 levenspadnummer is een 1
   4-5-2021 levenspadnummer is een 5
   Huisnummer 11 reduceer je naar een 2. De huisnummers 2 en 6 zijn uitermate geschikt voor gezinnen. Jullie als ouder zijn een 3 en een 9, op zich codeert nummer 6 daar het beste mee. Het kan allebei maar nummer 6 is net meer in sync.
   Succes met de keuze, ben heel benieuwd, laat het me weten wat het geworden is.
   Liefs, Maaike

   1. Dank je wel Maaike! Morgen brengen we een bod uit op het huis met nummer 11(2).. we hopen ontzettend dat we het krijgen, zo niet hebben we nog een bezichtiging staan op een huis met nummer 20a en 72.. is een 9 ook goed voor ons?

    Liefs en super bedankt voor de info!

    Groetjes,
    Jill

    1. Maaike Niemantsverdriet

     Hoi Jill,
     Spannend allemaal hoor. Huisnummer 20 a wordt een 3. Huisnummer 72 wordt inderdaad een 9. Daar jullie beiden levenspadnummers 3 en 9 hebben resoneren jullie goed met de nummers 3,6,9.
     Leuk als je me laat weten wat het geworden is.
     Groetjes, Maaike

     1. Wat is je snelle reactie toch ontzettend fijn en behulpzaam tijdens deze zoektocht voor mijn gezin en mij. Hartelijke dank daarvoor. Zo mooi dat je dit advies gratis geeft in tijden als deze. Weet dat we het enorm waarderen en het meenemen in onze overweging!

      Met hartelijke groet,
      Jill Koenen

     2. Maaike Niemantsverdriet

      Hoi Jill,
      Wat fijn dat jullie er wat aan hebben en het advies waarderen. Ben heel benieuwd welk huis(nummer) het uiteindelijk is geworden. laat me weten.
      Succes en liefs, Maaike

 5. Hoi Maaike, ik ben heel benieuwd of ik in een fijn huis kom te wonen. Net verhuisd 1.5 jaar na 30 jaar in een 8 huis te hebben gewoond. Het huisnummer is 163 dus 1. Door een stankprobleem in de woning er niet echt gewoond te hebben. Onrust, ellende en steeds bij andere, ziek door de lucht. Met urgentie heb ik nu een andere woning op 14-37 een 6 huis. Mijn geboortedatum is 04-10-1962. Ga ik me hier gelukkig voelen? Wil zo graag een plek waar ik me thuis kan voelen en tot rust kan komen. Een 2 huis leek me daarom wel wat. Ik las dat je dat zou kunnen beinvloeden door in de rechter bovenhoek van de voordeur getal te plakken waardoor je daar op uit komt. Kun je me daarbij helpen? Ik ben toe aan harmonieuse relaties met een partner(heb er geen) liefdevolle emotionele verbindingen, gezelligheid, en rust. Bijkomen. Kun je me adviseren? Mijn ex waar ik nog wel contact mee heb is een 13-12-1963 zou ons contact in een 6 huis weer kunnen opbloeien?

  Dank je wel Maaike

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Trees,
   Wat goed dat je je bezig houdt met jouw huisnummer. Het huisnummer draagt zeker bij aan het woonplezier. Jouw levenspad nummer is een 5. Huizen met een 6 energie zijn comfortabel en je kan er jezelf in zijn. Dus een mooi huisnummer, net als nummer 2 als je meer rust wilt. Dus op zich mooi dat je naar een 6 huis gaat. Of het contact weer opbloeit met jouw ex hangt van veel meer factoren af, dat is moeilijk om zo te beantwoorden.
   Geniet van de start in je nieuwe huis.
   Hartelijke groetjes, Maaike

 6. Renate De Groot

  Hoi Maaike ik kwam je blog “toevallig” tegen, zeer interessant! mijn Geboortedatum is 18-12-1979 op dit moment woon ik nog op huisnummer 33 maar ik verhuis deze week naar een huisnummer 1 ben benieuwd….groetjes Renate

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Renate,
   Wat grappig, toeval bestaat niet. Jouw levenspadnummer is een 38/11, een meestergetal dus. Jouw huidige huisnummer is ook een meestergetal. Ervaar je dat ook zo?
   Verhuizen naar een nummer 1 geeft wat meer rust denk ik.
   Ben heel benieuwd, succes en geniet ervan,
   Liefs, Maaike

   1. Renate De Groot

    Ik ga juist verhuizen om wat meer rust te krijgen, dus dat is al een hele mooie, heb een behoorlijk heftige periode achter de rug, heb ontzettend hard aan mezelf gewerkt en ik geloof dat dit nu zijn vruchten begint af te werpen, vanaf nu word het alleen maar mooier…dankjewel voor je reactie veel liefs terug!

 7. Hello Maaike,

  Mijn tweelingzus en ik zijn geboren op 23-06-1984.
  Zij woont in een 7-huis en ik in een 9-huis.

  Ik heb net m’n huis verkocht en verhuis nu naar nr. 35 bus 202 (een 3-huis).

  Wat denk je van dit alles?

  Groetjes,
  Sharon

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Sharon,
   Als ik jullie geboortedatum optel dan kom ik uit op 33. Dat is een meestergetal. Dus jullie levenspad nummer is de energie van nummer 33. Ik heb hier een blog over geschreven, hierbij de link. Meestergetal 33

   Jouw nieuwe huisnummer komt inderdaad uit op een 3. Grappig, je zit in de drieën. Dat is de energie die je op dit moment (gaat) uitwerkt (en).
   Veel succes en plezier gewenst met deze mooie energieën.
   Liefs, Maaike

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hey Kjell,
   Jouw geboortedatum zegt mij het volgende: Jouw levenspadnummer is een 5 ( alle nummers opgeteld kom je uit op een 32 en dat wordt een 5?
   Jouw verjaardgsgetal is een 3.
   3 positief betekent goed gezelschap, veel talenten en een scherpe geest.
   3 negatief gezien is snel verveeld, heeft misschien een te levendige verbeelding.
   Herken je hier iets in? Laat me weten.
   Hartelijke groet, Maaike

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Chantal,
   Jouw verjaardagsgetal of basisnummer is een 4. Vier is het nummer van verandering, revolutie en vooruitdenken. Nieuwsgierig en open minded om de wereld vanuit alle hoeken te bekijken.. Mensen met het basisgetal vier zijn vaak gepassioneerd, innovatief en nieuwsgierig en willen veel ontdekken en ervaren.
   Levensdoel is innovatie
   Levensles is eigenwaarde, en het verbinden met anderen.
   Herken je hier iets in? Geniet van al deze mooie eigenschappen.
   Hartelijke groet, Maaike

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Iris, dan is jouw eerste basisnummer een 8. Met een basisnummer 8 wil de wereld jouw authenticiteit, kracht en passie zien. Je bent hier om te focussen op kracht, passie, authenticiteit, verbondenheid, spiritualiteit en het versterken van deze punten. De diepere verbondenheid krijg je als je je meer met gelijkgestemden gaat verbinden. Je loopt op een pad van tegenstellingen. Humor zal je pad “verlichten”.
   Jouw levenspadnummer is een 9. Het pad van de humanitarian. Maar dat is weer een heel ander onderwerp. Geniet van al jouw sterke punten, liefs, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top