Weet jij dat jouw hersengolven de sleutel tot succes zijn? - Maaike Niemantsverdriet

Weet jij dat jouw hersengolven de sleutel tot succes zijn?

Hersengolven

Waarom het superbelangrijk is om bewust te zijn van je hersengolven.

Jij hebt net als ieder ander 5 verschillende frequenties aan brainwaves die continu door je hersenen gaan. Dit kun je meten met behulp van het electro-encephalogram (EEG).

De meesten van ons focussen zich op emoties om gelukkiger te worden. Maar je brainwaves en onderbewuste mind spelen hier echter een nog belangrijkere rol in.

In dit blog leg ik jou uit wat de 5 soorten hersengolven zijn, welke frequenties ze hebben en het allerbelangrijkste natuurlijk wat voor effect ze hebben in jouw dagelijkse leven en werk.

Wat zijn hersengolven?

Hersengolven worden geproduceerd door de elektrische impulsen van heel veel neuronen die onderling met elkaar communiceren.

Er zijn 5 typen brainwaves: delta, theta, alpha, beta en gamma waarbij delta de langzaamste is en oplopen gamma het snelst.

Gedurende de dag/nacht veranderen je brainwaves, afhankelijk van wat je doet, denkt en voelt.

 

“De grootste ontdekking die je ooit zal maken is het potentieel van je eigen mind”. 

– Jose Silva-

 

Wat zijn de 5 brainwaves?

Delta golven (0-4 hz) Dit zijn de allerlangzaamste maar meest luide hersengolven. Als je ineen hele diepe slaap bent zijn je hersenen in deze staat. Hierin kunnen je cellen zich weer herstellen, kun je helen van een disbalans of ziekte

Theta golven (4-8 hz) Zijn er ook tijdens slaap maar ook tijdens een diepe meditatie, hypnose of Thetahealing. Je bent in een droomstaat, je hebt levendige beelden, je creativiteit, intuïtie en bewustzijn zijn hoog. Je hebt een hele goede emotionele connectie met jezelf.

Wist jij dat 88% van ons bewustzijn onderbewust is? En dat onderbewuste zit in het theta gebied? In dit gebied bevinden zich ook herinneringen en belemmerende/beperkende overtuigingen.

Je voelt je in deze staat het meest natuurlijk, jezelf, gewoon degene die je werkelijk bent. Deze staat wordt ook wel de FLOW staat genoemd.

Alpha golven (8-12 hz) Deze hersengolven zijn dominant als je in een lichte meditatie bent, dagdroomt of als je aan het relaxen bent (niet als je tv kijkt). Het is de staat tussen  bewust denken en het onderbewuste. Deze staat wordt ook de FLOW staat genoemd.

Beta golven (12-40 hz) Deze worden geassocieerd met de gewone dagelijkse staat van zijn. Dus als je aan het werk bent, op school leert, aan het autorijden bent, televisie kijkt, op de computer bezig bent etcetera.

Dit is ook de staat van de logica en ook van het kritisch zijn.

Veel mensen zitten echter veel te lang en te hoog in hun beta golven. Er ontstaat dan teveel stress en teveel stress produceert het stresshormoon Cortisol. Dit is op langere termijn slecht voor je gezondheid en WEL-ZIJN.

Bijvoorbeeld multi-tasken kan alleen in een hoge beta staat. Als je dit teveel en te lang doet kan dit ook nadelige gevolgen voor je lichaam hebben.

Gamma golven (40-100 hz) Dit zijn de snelste hesengolven en nog niet zo lang geleden ontdekt. Met deze hersengolven zit je in het gebied van superlearning, supermemory en wat er zoal nog niet ontdekt is.

Om in je Flow staat te komen of “getting into your zone of genius”.

De meest interessante brainwaves om in je Flow te komen en te blijven zijn de alpha en theta brainwaves (4-12 hz).

Als je in deze staat bent zit je in je FLOW, in je zone of genius. Je bent dan intens creatief, intuïtief, je kunt ideeën makkelijk verbinden en of herinneren en je bent in contact met je onderbewuste.

Dat is fantastisch want het onderbewuste omvat 88% van je bewustzijn. Hoe gaaf is dat!

Sleutel tot succes

Als jij weet hoe je meer in deze staat of FLOW kunt komen en blijven dan kun je je vast wel voorstellen wat voor impact dit heeft op je leven en op je bedrijf of werk.

Thetahealing kan je hier enorm snel, makkelijk en effectief meehelpen.

Wil jij meer weten over Thetahealing? Klik dan op de link van mijn blog hierover. https://www.maaikeniemantsverdriet.com/thetahealing/waarom-thetahealing-ook-super-voor-jou-en-jouw-bedrijf-werkt/

Je kunt ook een Skye/Zoom/Whatsapp afspraak met mij maken. https://www.maaikeniemantsverdriet.com/coaching/coaching-calls-boeken/

Ik vind het supertof om jou hierin verder te ondersteunen,

Liefs, Maaike

 

 

6 gedachten over “Weet jij dat jouw hersengolven de sleutel tot succes zijn?”

 1. Hallo Maaike
  Door nummerologie zocht ik mijn kosmische naam.
  Door verder te kijken kom ik bij Uw site hersengolven!
  WOUW… écht interessant! Graag wil ik mij spiritueel verrijken door aan mezelf te werken.
  Mijn geboortedatum 30/03/1957
  Dank U, Maaike dat U mij verder kan helpen!

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hallo Rita,

   Jouw levenspad nummr is een 28/10/1 Dus een 1. Dat is het pad van de onafhankelijk leider.
   Sleutelwoorden hierbij zijn o.a. innovatie, (vrouwelijk) leiderschap, onafhankelijkheid, initiëren, opstarten van, origineel, individualistisch en creatief.

   Ik maak ook numerologische blauwdrukken op maat, hierin krijg je al je codes met uitleg. Misschien is da tiets voor jou?
   Laat maar weten.
   Hartelijke groetjes, Maaike

 2. Hey Maaike
  Wat super interessant om dit allemaal te lezen
  De laatste tijd ben ik net een spons wil graag zoveel weten en leren wat op mijn pad komt en zou alles wel willen doen
  Door mijn geboortedag kom ik op 29/11
  04-02-1958
  Nou lees ik over de gamma golven en dan denk ik hmmm
  Super leren en super geheugen zou je daar iets meer over kunnen vertellen
  Liefs van 🧡tot 🧡
  Hélène

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hey Hélène,
   Jouw levenspadnummer is in principe een 11/11. Je kunt het op 2 manieren berekenen, ik laat het je zien. Manier 2 geeft de echte verdieping weer van je levenspadnummer.

   manier 1) alle nummers bij elkaar optellen, dus: 4+2+1+9+5+8= 29/11

   manier 2) tel dag, maand en jaar apart op en tel deze 3 nummers weer bij elkaar op dus:
   dag: 4
   maand: 2
   jaar: 1+9+5+8= 23 2+3=5
   Tel bij elkaar op: 4+2+5= 11/11

   Bij allebei de manieren komt de 11 als levenspad nummer eruit maar in de verdieping van de numerologie heb je dus meer de invloeden van de 1 dan de invloeden van de 2 en de 9.

   Gamma golven en superlearning is stof voor veel meer blogs of podcast, volg mij hiervoor op Instagram onder @maaikeniemantsverdriet of Spotify podcast Power up your energy podcast.
   Liefs, Maaike

 3. Hoi Maaike,
  Wat een interessante site heb je.
  Ik heb een vraagje.
  Kan je het luisteren van bv gamma golven ook te lang doen, zodat het juist nadelig is?
  Ik hoor je graag,
  Warme groet
  Mirjam vd meijs

  1. Maaike Niemantsverdriet

   Hoi Mirjam,
   Leuk dat je reageert op dit blog. Wat is voor jou lang luisteren? Is dat uren? Het is niet schadelijk maar balans is altijd key. Als je er “lang” naar luistert zou ik dat zeker afwisselen met alpha en of theta brainwaves, ook om geaard te blijven. Ik lees graag jouw ervaring Mirjam.
   Liefs, Maaike

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven